Amerika ve Avrupada Araç Kiralama ?

Amerika ve Avrupada Araç Kiralama ?


Rotanıza karar verdiniz, biletlerinizi aldınız, nerede kalacağınızı belirlediniz. Tamam, sizin için her ülkedeki araç kiralama kurallarını araştırdık ve gerekli özeni gösterdik. Bize göre tek yapmanız gereken araç kiralama kurallarını iyi bir şekilde öğrenmek. Seyahatinizde herhangi bir aksama yaşamamak için gideceğiniz ülkenin kiralık araç bilgilerini ve trafik kurallarını bilmek seyahat konforunuzu artıracaktır. Yola çıkmadan bilmeniz gereken belli başlı kurallara bir bakalım.

ABD'de araba kiralama ipuçları
Amerika'da araç kiralama kurallarına baktığımızda çok yerinde ve net kurallar olduğunu görüyoruz. Birincisi, kiracının sürücü belgesine sahip olması ve 25 yaş ve üzeri müşterisi olması gerekmektedir. Diğer önemli kiralık araç kuralları ise ehliyetinizi gösterdiğiniz zaman şoförün sicilinizi kontrol etmesi ve siciliniz bozuk ise  sizi reddetmesidir.

Bazı Avrupa ülkelerine bakalım
 Avrupa ülkelerinin genel gereksinimlerinden ve yapmanız gerekenlerden bahsedelim. Avusturya, Bosna Hersek, Hırvatistan, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Polonya, Romanya veya İspanya'da araç kiralamayı planlıyorsanız, uluslararası sürücü belgenizin olması gerekir. Bu belge Adından da anlaşılacağı gibi, başka bir ülkede motorlu taşıtları sürmeye olanak sağlar. AAA ofisinden küçük bir ücret alınabilir. Güvenli ve oldukça huzurlu bir yolculuk temenniniz varsa bu belgeyi almanız gerekmektedir.

Finlandiya araç kiralama şartları
Finlandiya'da araç kiralama kurallarına baktığımızda en çok 21 yaş altı ve 97 yaş üzerine çıkmamak  göze çarpıyor.

İngiltere araç kiralama şartları
İngiltere araç kiralama süreci sağlayıcıya göre değişmekle birlikte, genel olarak sürücü 21 yaşın üzerindedir ve 25 yaşın altında olduğu için günlük kiralama ücreti daha yüksektir. Ayrıca, maksimum yaş sınırı yoktur.

Hemen Destek +90 533 706 70 81